Dark mode


Темная тема
A+ | Сброс | A-
На Покровському напрямку зберігається напружена ситуація-Генштаб
На Покровському напрямку зберігається напружена ситуація-Генштаб
За минулу добу найбільше атак сталося на Покровському напрямку, що робить ситуацію на зазначеному відрізку фронту напруженою. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

«На Покровському напрямку агресор 27 разів атакував позиції українських воїнів у районах прогресу, Євгенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Новоселівки Першої, Яснобродівки та Карлівки. 18 атак відбито, дев'ять ще тривають. Ситуація напружена»,- сказано в повідомленні.

Як уточнили в Генштабі ЗСУ, Сили оборони тримають рубежі, вживають заходів щодо недопущення просування росіян вглиб території України.

«З початку поточної доби сталося 73 бойових зіткнення. Російські загарбники завдали по території України три ракетні удари із застосуванням трьох ракет і 53 авіаційних удари із застосуванням 69 Кабів, задіяли 529 дронів-камікадзе. росіяни здійснили 2888 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах з використанням різних типів озброєння»,- додали в Генштабі.

Так, на харківському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень без успіху для противника. Росіяни продовжували спроби атакувати українські підрозділи в районах Вовчанська, Липці та на захід від глибокого.

На Куп'янському і Лиманському напрямках обстановка істотних змін не зазнала. Штурмові дії противника успіхів не мали, ситуація контрольована. Тривають дві ворожі атаки в районах піщаного та Греківки.

На Сіверському напрямку російські окупанти безуспішно атакували українські позиції в районі виїмки.

На Краматорському напрямку сталося дев'ять бойових зіткнень. Найбільшу активність окупанти виявляли в районі Іванівського, проте всі спроби ворога поліпшити своє становище були безуспішними.

На Курахівському напрямку ворог вісім разів атакував наші позиції в районах Парасковіївки та Красногорівки. Сім атак відбито. Триває бойове зіткнення в районі Красногорівки. За даними Генштабу, ситуація знаходиться під контролем Сил оборони.

На Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишилася без суттєвих змін. Загалом з початку доби ворог чотири рази безуспішно намагався витіснити українських захисників із займаних позицій у районах Малої Токмачки та Кринок. Втрат позицій і територій Сили оборони не допустили.

На інших напрямках істотних змін в обстановці не відбулося.

Нагадаємо: як пишуть ЗМІ, Росія відправляє воювати на Харківщину іноземних студентів.

 .

Запис На Покровському напрямку зберігається напружена ситуація-Генштаб спершу з'явиться на ПРАВОВИЙ КОНТРОЛЬ.

Еще новости от: pc.org.ua